​Over deze serie artikelen

Als je wilt weten wat beeldhouwen in steen betekent, volg dan deze blog. Ik vertel hier alles wat ik ook in mijn cursussen beeldhouwen aan de orde komt. Daarmee wil ik niet zeggen dat dit de beste manier is om te leren beeldhouwen. Beter is natuurlijk om tenminste een paar cursussen bij een beeldhouwer die bij jou past te volgen.
(Dat kan b.v. bij ons in de Beeldhouwtuin in Winschoten.)

Abonneer je op deze blog, dan krijg je bij elke nieuwe post een mailtje met de titel en link naar de post.

Als eerste leg ik uit wat je als je begint met beeldhouwen zoal tegenkomt. Ik doe aanbevelingen wat wel en wat niet te doen om ook plezier aan beeldhouwen te kunnen hebben. Want dat staat voorop: plezier hebben in het beeldhouwen en jezelf verbazen wat er uit je handen komt.

Daarna volgen afwisselend posts over verschillende onderwerpen. De bedoeling daarvan is dat je techniek en vormgeving beide naast elkaar op kunt bouwen.

Tot nu toe verschenen artikelen in deze serie:

Als je aan de hand van de nu verschenen artikelen wat ervaring hebt opgedaan in het maken van vrije vormen kun je gaan oefenen met werken naar voorbeeld of figuratieve dingen gaan maken. Ik behandel dat in de volgende ca. 3 artikelen onder de noemer “vormen”.

Nog te verschijnen:

  • Vormen. Het vormen (uit de ruwe steen halen van je vorm) is het moeilijkste stuk. Je moet daarbij een andere manier van kijken leren. Daarom plan ik tenminste nog 3 posts over vormen.
  • Techniek (ook meerdere posts): Oppervlakteafwerking, Breuk voorkomen en lijmen, Hardere steen bewerken, Machinaal werken
  • Gereedschap voor harde steen
  • Hardere steensoorten
  • Waar is wat te koop

Losse artikelen over beeldhouwen, eerder verschenen:

Volg onze blogs

Je kunt je abonneren op de posts van de beeldhouwtuin.
Dan krijg je elke keer als er een nieuwe artikel is een email met de titel, een korte samenvatting en een link naar het hele artikel.