Ine Spruit

Ine Spruit-Schipper

Welkom op mijn website

Even voorstellen: Ine Spruit.
Ik toon op deze website een greep uit mijn werk.

Wat de handen maken kan het verstand vaak niet bevatten…

Ik ben in 1954 in Tilbutrg geboren. Daar heb ik tot het einde van mijn schooltijd gewoond. Direkt nadat ik mijn eindexamen heb gedaan ben ik gaan werken. Zeer vooruitstrevend bij een accountantsburo. Daar was ik de jongste bediende en ook de eerste vrouw.
Dat heb ik geweten.
Na een paar moeizame jobs heb ik toen mijn plaats als secretaresse gevonden. Dat paste ook het beste bij me.

Ik werk met verschillende materialen:

Steen
Brons
Mixed Media
Sieraden

Ik heb al als kind met lapjes geknutseld. Later kwamen daar keramiek, glas-in-lood, glasfusion, fantasiepoppen strovlechten enz. bij.
Tot ik op een dag heb deelgenomen aan een 3-daagse cursus “beeldhouwen in steen”. Dat was i een woord fantastisch. Het beeld is ook erg goed gelukt, met ondersteuning van een kunstenaar uit Zimbabwe. Ik had graag een vervolgcursus gedaan, maar dat was helaas niet mogelijk door een tragisch ongeval van de kunstenaar.
Toen ben in bij een beeldhouwschool in Tilburg terecht gekomen. Daar ben ik mijn reis met verschillende steensoorten, technieken en gereedschappen begonnen.

In 2010 ben ik samen met een vriendin in de wereld van het sieraden maken ondergedoken. Sinds onze verhuizing naar Duitsland in 2011 heb ik daar mijn eigen stijl en technieken in gevonden.

Vanaf 2011 tot 2020 heb ik samen met mijn man een cursuscentrum beeldhouwen in Duitsland opgezet en gerund. We hebben cursussen beeldhouwen in steen, bronsgieten en grote kunstwerken uit kunststof gegeven. Vanaf 2019 heb ik ook een eigen cursus sieraden maken gegeven. Dit volgens een eeuwenoude techniek van de Vikingers.

Heden

Eind 2020 zijn we terug verhuisd naar Nederland.
We hebben in Winschoten nu weer een mooie plek gevonden om weer cursussen te geven en kunstliefhebbers te ontvangen.