Ine Spruit

Ine Spruit-schipper

Welkom op mijn website

Even voorstellen: Ine Spruit. Ik toon U mijn weerkwijze en een greep uit mijn kunstwerken.

Wat de handen maken kan het verstand vaak niet bevatten…

Ik ben in 1954 in Tilburg geboren. Daar ben ik ook naar school gegaan. Direct na mijn schooltijd ben ik gaan werken. Zeer vooruitstrevend bij een accountantskantoor. Daar was ik de jongste medewerker en ook de eerste vrouw. Dat heb ik geweten.
Na een paar moeizame jobs heb ik toen mijn plaats als secretaresse gevonden. Dat paste ook het beste bij me.

Ik heb al als kind graag met lapjes geknutseld. Later kwamen daar keramiek, glas-in-lood glasblazen, fantasiepoppen, strovlechten enz. bij.
Tot ik op een zeker moment aan een 3-daagse cursus “beeldhouwen” in steen deel heb genomen. Dat was ronduit fantastisch. Dit beeld is ook erg goed geworden, met ondersteuning door een kunstenaar uit Zimbabwe. Ik had daar graag nog meer cursussen gevolgd, maar doordat de kunstenaar een tragisch ongeval had was dat niet meer mogelijk. Toen ben ik bij Bick Art Supplies geland. Daar heb ik mijn reis met verschillende steensoorten, technieken en gereedschappen voortgezet.

Ik werk in verschillende materialen:

Steen
Brons
Mixed Media
Sieraden

Gewoonlijk begin je een eerste beeld uit speksteen te maken. Maar mijn oog viel op arduin. Een harde steensoort. Uit een kloek stuk van 125 Kg. heb ik een kikkerfamilie getoverd. Daarvoor had ik wel wel 60 cursusavonden nodig. Daarna heb ik wat kleinere stukken uitgezocht. Bekijk mijn verschillende kunstwerken maar eens. Het werken met speksteen deed ik voortaan thuis.
Via het beeldhouwen ben ik bij bronsgieten gekomen. Daarvan kunt u intussen een hele reeks kunstwerkjes zien.

In 2010 ben ik samen met een vriendin in de wereld van het sieraden maken ondergedoken. Sinds onze verhuizing naar Duitsland in 2011 heb ik daar mijn eigen stijl en technieken in gevonden.

Vanaf 2011 tot 2020 heb ik samen met mijn man een cursuscentrum beeldhouwen in Duitsland opgezet en gerund. We hebben cursussen beeldhouwen in steen, bronsgieten en grote kunstwerken uit kunststof gegeven. Vanaf 2019 heb ik ook een eigen cursus sieraden maken gegeven. Dit volgens een eeuwenoude techniek van de Vikingers.

Heden

Eind 2020 zijn we terug verhuisd naar Nederland. Hier gaan we weer opnieuw beeldhouw-activiteiten ontplooien. Hoe dat eruit zal zien, zal de toekomst leren.