Cursussen beeldhouwen

Beeldhouwen in steen leren op een prachtige plek in Winschoten!
We bieden workshops overdag en doorlopende cursussen beeldhouwen ’s avonds aan. Zie de cursusplanning.

Lekker ontspannen bezig zijn

Beeldhouwen in steen is erg veelzijdig. Je kunt een vrije vorm maken of naar een voorbeeld werken. Daarnaast zorgen de verschillende steensoorten waar je uit kunt kiezen voor erg veel variatie in het resultaat.

Maar misschien wel het belangrijkste is dat je je met beeldhouwen kunt ontspannen en plezier hebt aan het werken met je handen.
Na een stressvolle dag je hoofd kunnen leegmaken gaf mijzelf de eerste voldoening met beeldhouwen. En dat is zo gebleven toen ik professioneel ben gaan beeldhouwen.

Wat zou ik kunnen maken?

Je bent vrij om te maken wat je wilt. Heb je geen idee wat te maken, dan hebben wij een hoop suggesties en voorbeelden.

Voor cursisten zonder ervaring met beeldhouwen bevelen we aan eerst een vrije vorm te maken. Dat is eenvoudiger dan naar een voorbeeld, gepland iets maken.

Je kunt ook gericht oefenen. Daarbij staat niet het resultaat voorop maar het leren van een techniek of van moeilijke bewerkingen. Zoals bij alle beeldende kunst is het kijken de helft van het werk. Daarom zijn er ook speciale oefeningen om 3-dimensionaal te leren kijken.
Dan hoef je niet bang te zijn dat je

Praktisch:

We werken met kleine groepen (3 tot 6 personen). Daarbij maakt het niet uit of je ervaring hebt of niet. Iedereen die het avontuur aangaat kan leren beeldhouwen in steen.

Wie alvast een idee wil krijgen is er een groeiende reeks lessen beeldhouwen op deze website. Begin dan bij de volgende blog: “over zelf beeldhouwen”.

of: meld je via het contact-formulier aan voor een proefles op de donderdagavond. Een proefles is gratis.

Onze cursusen:

De avondcursus (Foto nog uit DE)
Dagcursussen