Cursussen beeldhouwen

Beeldhouwen op een prachtige plek in Winschoten

Er zijn doorlopende cursussen (1 dagdeel per week) en Workshops overdag

Naar:

Lekker ontspannen bezig zijn

Tijdens de cursus beeldhouwen kun je jezelf verrassen met het mooie beeldje dat uit je handen komt.

Beeldhouwen in steen is erg veelzijdig. Je kunt een vrije vorm maken of naar een voorbeeld werken. Daarnaast zorgen de verschillende steensoorten waar je uit kunt kiezen voor erg veel variatie in het resultaat.

Maar misschien wel het belangrijkste is dat je je met beeldhouwen kunt ontspannen en plezier hebt aan het werken met je handen.
Na een stressvolle dag je hoofd kunnen leegmaken gaf mijzelf de eerste voldoening met beeldhouwen. En dat is zo gebleven toen ik professioneel ben gaan beeldhouwen.

Wat kun je verwachten?

We hebben in Winschoten een ruim en licht atelier met alle gereedschap dat je nodig zou kunnen hebben.
De tentoonstelling in huis en de tuin bied een hoop inspiratie voor je creatieve werk.
Tijdens de workshops en cursussen zorgen we niet alleen voor technische en creatieve begeleiding maar ook voor de inwendige mens. Koffie, thee, frisdrank, kleine hapjes en een uitgebreide lunch tijdens de workshops zijn inbegrepen.
Je hoeft dus niets mee te nemen, behalve wat goede zin!

Wat zou ik kunnen maken?

Je bent vrij om te maken wat je wilt. Heb je geen idee wat te maken, dan hebben wij een hoop suggesties en voorbeelden.
Voor cursisten zonder ervaring met beeldhouwen bevelen we aan eerst een vrije vorm te maken. Dat is eenvoudiger dan naar een voorbeeld, gepland iets maken.

Als je een eendaagse workshop doet kun je zo je eerste kunstwerk mee naar huis nemen.

Maar je kunt ook gericht oefenen. Daarbij staat niet het resultaat voorop maar het leren van een techniek of van moeilijkere bewerkingen. Zoals bij alle beeldende kunst is het kijken de helft van het werk. Daarom zijn er ook speciale oefeningen om 3-dimensionaal te leren kijken.

Praktisch:

We werken met kleine groepen (3 tot 6 personen). Daarbij maakt het niet uit of je ervaring hebt of niet. Want iedereen die het avontuur aangaat kan leren beeldhouwen in steen.

Cursustijden

Maandagmiddag: van 13:00 tot 15:30 uur
Woensdagmiddag: van 13:30 tot 16:00 uur
Donderdagavond: van 19:00 tot 21:30 uur.
De Workshops overdag: we heten je vanaf 9:30 uur welkom met iets te drinken. Om 10:00 uur beginnen we met wat uitleg over de dag en over het beeldhouwen en we eindigen uiterlijk om 17:00 uur.

Wie alvast een idee wil krijgen wat beeldhouwen in steen betekent: Er is een groeiende reeks lessen beeldhouwen op deze website. Zie: de E-cursus.

of: meld je aan voor een proefles op de maandag- of woensdagmiddag of donderdagavond. Niet enthousiast na de proefles? Dan is die gratis.

Onze cursusen:

Doorlopende cursussen beeldhouwen het hele jaar, ook in de winter
Workshop beeldhouwen in steen: bij mooi weer buiten.
Bij mooi weer kunnen we de workshops beeldhouwen buiten geven, dan heb je nog inspiratie van de tuin.